Cashback

Cashback ger återbäring på onlineköp

Cashbackshopping ger återbäring på onlineköp

Uttrycket ”cashback” kommer från engelskan och snabbt översatt blir det ”pengar tillbaka”. Man får alltså cashback – återbäring på köp man gör på internet, genom att registrera sig som medlem på en sajt som erbjuder återbäring och handla varor från någon av deras samarbetspartners.

Så fungerar det

Till att börja med behöver man registrera sig som medlem på någon av sajterna som förmedlar återbäringstjänster. De flesta erbjuder gratis medlemskap och har sedan en mängd olika samarbetspartners i form av onlinebutiker i olika kategorier som medlemmarna kan handla från.

Cashbacksajterna får förmedlingsprovision från butikerna som tack för att de förmedlar kunder och därmed ökar butikens antal besökare och försäljning. Cashbacksajterna delar sedan ut en del av provisionen som de fått från butikerna till sina medlemmar och på så sätt har alla tjänat på de genomförda köpen.

Hur mycket pengar får man?

Storleken på återbäringen varierar beroende på butiker och varor. Vanliga siffror ligger mellan 4% – 20% av summan man handlat för. I vissa fall gäller återbäringen på en specifik vara och i vissa butiker erbjuder man även en fast summa tillbaka på en vara istället för en procentandel.

På sajten där man har sitt medlemskap kan man se hur stor återbäringen har blivit och sedan välja när man vill ha den utbetald till exempelvis sitt bankkonto. Utbetalningsmetoderna varierar på olika sidor. Det går att välja mellan att betala ut återbäringen direkt eller spara ihop tills det blivit en större summa. De flesta av dessa sajter kräver dock att man kommer upp i en viss summa innan en utbetalning kan göras.

Stor variation på butiker

De flesta sajter som förmedlar cashback har ett stort utbud av samarbetspartners. Som medlem finns det hundratals butiker att handla hos, allt ifrån butiker som erbjuder skönhetsprodukter eller heminredning till butiker som säljer resor. Cashback kan alltså vara lönsamt vare sig man är ute efter ett nytt läppstift eller en solsemester.

Man skulle kunna säga att återbäring i form av cashback är en form av bonuskort. Kunden blir belönad med bonusar för sina köp men man måste givetvis även spendera pengar för att kunna få något tillbaka.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.