Blogg

Välj iPhone 12 eller 13 när du vill skaffa en ny smartphone

Mobiltelefonen iPhone 13 är en av de senaste modellerna som Apple har släppt på marknaden. Den har visat sig vara väldigt framgångsrik och tillhör idag en av de mer populära bland alla smartphones. Trots detta kan du vilja tänka efter och fundera över om du ska skaffa en iPhone 12 eller 13. De bägge modellerna har nämligen både likheter och skillnader. Läs vidare för att få några handfasta tips som kan hjälpa dig att välja!

Har du svårt att välja mellan iPhone 12 eller 13?

När du väljer mellan dessa bägge mobiltelefoner kan du bland annat vilja göra ditt val utifrån:

  • Bildskärmen. När du befinner dig i valet eller kvalet mellan iPhone 12 eller 13 bör du ta hänsyn till bildskärmen. Bägge dessa modeller har nämligen en högupplöst skärm som är 6,1 tum stor. De har även samma upplösning (2532 * 1770 pixlar). Däremot har den lite nyare modellen en aningen ljusare bildskärm än vad föregångaren har. Dessutom har den stöd för HDR vilket gör att den maximala ljusstyrkan är avsevärt mycket högre.
  • Designen. Båda dessa smartphones har en väldigt snarlik design. Detta är en av likheterna mellan de bägge modellerna. Enligt Apple finns det vissa mindre skillnader i designen, men dessa är väldigt små och knappt märkbara för den genomsnittlige användaren.
  • Prestandan. En viktig skillnad mellan modellerna har med prestandan att göra. Detta då iPhone 12 är utrustad med Apples processor A14 Bionic medan efterföljaren har den nyare och mer kraftfulla processorn A15 Bionic. Båda enheterna har dock 4 GB RAM. Den stora skillnaden i prestanda kokar ner till batteritiden – iPhone 13 har några timmars längre batteritid än sin föregångare.
  • Kameran. Såväl iPhone 12 som iPhone 13 är utrustade med en avancerad kamera som hjälper dig att ta fina och bra bilder. Även här är skillnaderna egentligen ganska små. Den lite nyare modellen har dock givits ett fåtal funktioner som föregångaren saknar. Om du är lite mer seriös med din fotografering eller videoinspelning kan du med andra ord tjäna lite grann på att välja den nyare modellen.
© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.