Handel online

Hantera oväntade händelser

Om det är kväll och du vill låna pengar, hur gör man då? Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Vårt tips är att först fundera på varför du behöver låna på kvällen. Om du kan vänta till morgondagen finns det pengar att spara genom att du kan hitta ett billigare lån. Utbudet av ”vanliga” lån är nämligen större. Ibland är det dock brådskande. Låt oss titta på begreppet ”lån kväll” och hur man får ett sådant lån.

1. Hitta ett lån med utbetalning på kvällen

Det är långt ifrån alla långivare som erbjuder lån på kvällen. Inom denna kategori hittar vi endast snabblån, eller SMS-lån som de också kallas. Det finns således inga privatlån som har utbetalningar på kvällen. Däremot går det givetvis bra att ansöka om ett privatlån även på kvällen.

2. Lånebelopp

Bestäm hur mycket du vill låna. När det gäller lån generellt bör du inte låna mer än vad du verkligen behöver. På så vis kan du hålla räntekostnaden nere. När det gäller snabblån är de vanligtvis dyrare än privatlån, vilket är ännu en anledning att verkligen fundera på hur mycket du behöver låna. Kanske en kompis kan låna dig en del av det belopp du behöver låna istället?

3. Hur mycket är klockan?

Lån kväll innebär inte automatiskt att det går att låna hur sent som helst. Hos de flesta snabblån med utbetalningar på kvällen måste man ansöka innan klockan 21. Om det är helg är det ofta inte öppet lika länge på kvällen. Många stänger då redan klockan 18 eller ännu tidigare.

4. Ansök i tid

För att en långivare ska kunna hinna betala ut lånet innan stängningsdags är det bra att vara ute i god tid. Låt oss säga att långivaren stänger klockan 21. Då kan det vara svårt att få lånet redan på kvällen om du ansöker strax innan stängning. Se till att ha en marginal på minst 15 minuter, men gärna 30 minuter innan stängningsdags. Det händer att lån betalas ut även efter kontorstid, men det är ovanligt.

5. Kontrollera vilken bank som används

För att dina pengar ska komma in på bankkontot omedelbart redan på kvällen behöver du ha samma bank som långivaren. Många långivare har flera banker. Ifall du har någon av storbankerna kan du med andra ord säkert hitta en långivare som också använder din bank. Denna punkt är viktig. Om du har en annan bank kan du inte få utbetalningen på kvällen utan får då vänta till nästa bankdag.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.