Private banking

Private Banking – vilka tjänster erbjuds

Private Banking – vilka tjänster erbjuds

Funderar du på att anlita privatbankir? Eller är du bara mer intresserad av hur det fungerar, och om det kan vara något för dig? Exakt vad som erbjuds varierar lite från aktör till aktör. Här ger vi exempel från www.privatebankings.se, en aktör med bas i Stockholm och Malmö. Tjänsterna som de erbjuder är som följer:

Värdepappershandel

https://www.privatebankings.se har flera tjänster som syftar till att assistera kunderna med värdepappershandel. Till exempel har de en onlinetjänst för kunder som själva vill sköta investeringsbesluten. Här finns möjlighet till goda priser på courtage samt tillgång till depåutveckling i realtid. Framtagning av deklarationsunderlag ingår också.

En annan tjänst är till för de kunder som handlar och säljer frekvent. Det är ett så kallat DMA-system, som ger använder tillgång till data i realtid för olika börser världen över.  De erbjuder även personliga aktiemäklare som hjälper kunderna med deras investeringsbeslut. Det här är en personlig tjänst, där hänsyn tas till just dig och din situation. Vidare finns fondhandel, värdepapperskredit och utländska aktier i tjänsteutbudet.

Börsintroduktioner

En annan tjänst som finns på https://www.privatebankings.se är börsintroduktioner. De skriver att de är experter att ta medelstora och mindre bolag till börsen. Den som är kund hos dem kan investera i dessa bolag. Något som brukar vara uppskattat är möjligheten att träffa företagen innan transaktionen.

Ränteförvaltning

Många företag erbjuder flertalet olika tjänster som är kopplade till köp och sälj av räntebärande värdepapper. Det kan till exempel vara företagsobligationer, men det finns flera olika typer av det.

Pension och försäkring

En viktig del av private banking är pension och försäkring. För många är pensionen en mycket väsentlig del av den förmögenhet man har. Samtidigt är det ett område som kanske inte alltid får den uppmärksamhet som det förtjänar. För de allra flesta kan det innebära en stor ökning i kronor och ören, om man gör en ansträngning och ser efter pensionen – eller låter någon som kan, göra det.

Juridik

Vanligtvis kan aktörer som erbjuder private banking även erbjuda viss rådgivning kring exempelvis skattejuridik kopplat till affärerna. Det är lätt att betala mer skatt än vad man behöver. Med en privatbankir, som känner till din situation, kan du minska risken för att det ska ske. Rådgivning kan till exempel vara aktuellt vid deklarationsfrågor eller komplexa internationella flyttar.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.