Blogg

Välj dryckesprovning efter smak och tillfälle

Mat & Dryck i Göteborg: Med vännerna, som after-work eller på egen hand? Dryckesprovningar av olika slag är populärt och i Göteborg finns ett flertal olika provningar att välja på. Vilken smak har du?

Med fokus på en enda dryck

Vinprovning är en riktigt klassiker inom dryckesprovningar. Vinprovningar har erbjudits under lång tid av både restauranger, pubar och vintillverkare. Man behöver inte åka till Provence och gå i vingårdar för att få den rätta känslan. Jämför de olika vinprovningarna i Göteborg och hitta rätt smaker i rätt miljö. Utöver vinprovning är även whisky- samt ölprovningar uppskattade provtillfällen. Vilken dryck har du extra intresse för? Ta med en vän på en uppskattad och lärorik upplevelse. Önskas något alkoholfritt alternativ? Detta finns både inom vinprovning och ölprovning – eller varför inte välja teprovning. Det är en lite mer udda dryckesprovning som än så länge bara erbjuds i Göteborg och Stockholm. Men växer trenden kan det snart vara något att prova på i andra städer.

Med fokus på flera drycker

Svårt att bestämma dig? Eller vill du lära dig vilka drycker som passar ihop? Välj en dryckesprovning som presenterar flera ”vänskapsdrycker”. Drycker som både ”står på egna ben” och som kan drickas tillsammans. Ett exempel är Gin- och Avecprovning. En provning som kan bokas via flera upplevelseföretag och som även denna enbart hittas i Göteborg och Stockholm (via dessa upplevelseföretag). Andra alternativ på dubblerade dryckesprovningar är tequila- och mezcalprovning samt entré till spritmuséet samt en smakbricka.

Med dryck och mat

Vin, öl och champagne kan drickas utan tilltugg. Men det är ofta tillsammans med rätt mat som de bästa smakerna kommer fram. Lär dig under en vinprovning vilket vin som passar bäst till olika rätter – och prova på det. Lär dig under en ölprovning vilka smaker som matchas till kött, fisk osv.

Att välja dryckesprovning som kombinerar dryck och mat är att ta smakupplevelsen ett steg till. Men det kan vara en rekommendation att först välja en separat vinprovning för att få grepp om drycken och dess olika karaktärer. Vill man sedan gå vidare kan vin- och chokladprovning eller provningar med olika maträtter bokas. Eftersom efterfrågan är stor finns det idag ett stort utbud av aktörer i Göteborg som erbjuder allt från enklare vinprovningar till exklusiva champagneprovningar. Kolla noga vad som erbjuds och vilka som håller i kursen. Det är skillnad!

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.