Gifta sig

Planera bröllop

Att planera ett bröllop kräver mycket planering, oavsett hur många gäster ni har. Det kan vara bra att redan från början göra en check-lista och att boka av allteftersom ni har fått saker gjord. Utan listor är det lätt hänt att viktiga moment glöms bort. En av de första sakerna som man måste bestämma är hur mycket pengar man vill lägga ner på bröllopet. Det bästa är att göra en detaljerad budget där ni skriver in hur mycket pengar ni har och sedan alla utgiftsposter. Det är viktigt att veta hur mycket pengar man har, annars är det nästan omöjligt att planera bröllop.

Bröllop med tema

Många brudpar väljer att ha ett speciellt tema. Det kan till exempel vara ett färgtema eller att bröllopsfesten arrangeras på ett speciellt vis. Man kan ha olika namn på borden där gästerna ska sitta som följer ett visst tema. Ni måste också bestämma hur många gäster ni vill bjuda in, exakt var ni vill att bröllopet ska äga rum och vem som ska viga er. En annan sak som man bör göra i god tid är att utse tärna, marskalk och toastmaster. De bör vara införstådda i ert tema så de kan bidra till ert bröllop på bästa sätt.

Finns det perfekta bröllopet?

Visst vill man att allting ska vara perfekt på sin bröllopsdag och med god planering så kan man undvika de värsta fallgroparna. Dubbelkolla med cateringfirman så de verkligen levererar rätt mat och att floristen verkligen har förstått vilken färg det ska vara på blommorna i brudbuketten. Ska ni ha ert bröllop utomhus så se till att ha en plan B. Kanske får ni hyra in partytält eller välja en lokal med trädgård så att ni i sista sekund kan välja om ni vill ha bröllopet inne eller ute.

Vem fotar bröllopet?

En bröllopsfotograf kostar ofta en del pengar men är i princip alltid värt det. Välj inte en fotograf på måfå och acceptera absolut inte Farbror Arnes erbjudande att fota bröllopet eftersom han har en ny kamera. Det är bara en professionell bröllopsfotograf som kan fånga alla detaljer och magiska ögonblick. Det kan ta lite tid att hitta den rätta fotografen men den tiden bör ni ta er. Och innan ni väljer fotograf till ert bröllop så gå noga igenom hans eller hennes portfolio så ni ser att bilderna matchar den stil som ni vill ha.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.