IT-support

Var finns IT-hjälp för privatpersoner?

Var finns IT-hjälp för privatpersoner?

Alla som varit med om en krånglande dator och IT-teknik vet hur frustrerande det kan vara. Ofta händer det precis när man behöver sin dator som allra mest, kanske behöver man svara på ett email som finns sparat i datorn eller skicka iväg något dokument som finns nedladdat i datorn. It-hjälp för privatpersoner finns att få och är inte så svår att hitta som man kan tro. Dels kan man söka på nätet, problemet kan då vara att man nästan för för många träffar när man söker på ”it-hjälp privatpersoner”. Då kan du läsa recensioner av olika IT-företag för att veta vilket av alla företag du ska välja. 

Olika typer av IT-hjälp för privatpersoner 

När man söker efter IT-hjälp för privatpersoner så kan man få hjälp med många olika typer av dataproblem. Det kan handla om att datorn är långsam, inte startar eller att batteriet laddas ut alldeles för snabbt. En IT-expert kan även åtgärda krångel med trådlösa nätverk, skrivare eller e-post. Det kan handla om att plocka ut sms eller bilder ur en telefon eller installera en ny e-post-adress på datorn eller att byta en skärm på en bärbar dator. IT-hjälp för privatpersoner brukar täcka både PC, Mac, telefoner och surfplattor. 

IT-hjälp för privatpersoner ger RUT 

IT-hjälp för privatpersoner berättigar till RUT-avdrag. Det fungerar så att du får dra av femtio procent på själva arbetskostnaden. Köper du däremot till exempel en ny dator eller surfplatta är du inte berättigad till RUT. Många företag som erbjuder IT-hjälp till privatpersoner ger dessutom en extra rabatt till pensionärer. De flesta IT-företag drar av kostnaden för arbetet direkt och hanterar själva den administrativa delen med Skatteverket. Detta gör att det numera är relativt billigt att använda IT-hjälp för privatpersoner. De flesta dataföretag erbjuder dessutom ett fast timpris där du inte behöver betala extra för restid eller reskostnad.

IT-hjälp för privatpersoner i hemmet 

Många IT-företag erbjuder att utföra sina IT-tjänster hemma hos dig. Detta sparar du som kund mycket tid på och du slipper lämna ifrån dig din dator, telefon eller surfplatta. Vare sig det handlar om felsökning, att få din dator att fungerar snabbare, att byta ut tangentbordet eller rensa datorn från skadliga virus så kan allt detta utföras i ditt hem. Du kan också be en IT-tekniker att göra nödvändiga uppdateringar på operativsystemet och andra program eller att installera anti-virusprogram. Företag som erbjuder IT-hjälp till privatpersoner kan också ge olika typer av IT-rådgivning. 

 

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.