Överfallslarm

Överfallslarm – för en säkrare arbetsmiljö

Överfallslarm – för en säkrare arbetsmiljö

Securitas Direct erbjuder ett antal olika larmlösningar för företag och privatpersoner. Här berättar vi mer om deras överfallslarm, och vad du får när du väljer att anlita Securitas.

Överfallslarm

Ett överfallslarm kan användas av de som arbetar i butik, på banker med mera för att skapa en tryggare arbetsmiljö. Överfallslarmet består dels av en knapp som placeras på en strategisk plats där personalen lätt kan nå den, men där den inte syns, till exempel i kassan. Dels består det av övervakningskameror. När du larmar skickas det både en signal till Securitas och bilder från övervakningskamerorna. Signalen hörs bara på larmcentralen, inte i din lokal. Du kan därmed larma utan att någon märker något. Kameraövervakningen gör att polis och väktare kan följa händelseförloppet i realtid, vilket gör deras utryckning lättare.

Få råd från proffsen

I samråd med Securitas erfarna och professionella personal kan du hitta det överfallslarm som passar din verksamhet bäst. Vilket du ska välja kan bland annat bero på vilken typ av verksamhet du bedriver, hur dina lokaler ser ut, om de har ingång mot gatan eller om de ligger i ett köpcentrum, vilken tid på dygnet verksamheten är igång samt om ni redan har någon typ av larmsystem. I ett personligt avtal mellan verksamheten och Securitas kan du skräddarsy ett paket som er dig precis den skyddsnivå du behöver.

Vad du får

  • Larmklass 2: Du kanske har fått frågan någon gång om du har eller vill ha överfallslarm med larmklass 2, och frågar dig vad detta innebär. Det är så att försäkringsbolagen ofta har ett krav på att inbrottslarm ska vara av larmklass 2, vilket innebär att ett sabotage av larmsystemet ska upptäckas inom högst fem timmar. För Securitas är dock fem timmar allt för lång tid. De upptäcker ett saboterat system på bara 2,5 minuter. Så med Securitas överfallslarm får du ett larm som gott och väl klarar försäkringsbolagens krav, men som dessutom är säkrare än de flesta överfallslarm.
  • Om något skulle hända: Om du blir tvungen att använda överfallslarmet larmar du direkt till Securitas egen larmcentral.
  • Kostnadsfri rådgivning

Alla har rätt till en trygg arbetsmiljö, även de som arbetar på kvällar och nätter och med stöldbegärliga varor eller mycket kontanter. Men ett överfallslarm känner du dig mindre ensam och utlämnad. Tveka därför inte att kontakta Securitas och kom överens om ett larmpaket som passar just din verksamhet bäst.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.