Blogg

Så väljer du foto till studentskylten

Att beställa studentskylt till sitt barns studentdag är nog en milstolpe i många föräldrars liv. Inte enbart därför att det betyder att den stora dagen närmar sig, utan också för att det är någonting man, som förälder, förberett sig för under i princip hela sitt barns uppväxt. Studentskylten symboliserar just det. Inför beställningen av studentskylten fruktar nog många att göra valet av bild. Hur ska man kunna välja en enda bild av sitt barn som ska representera hen på deras studentskylt på deras stora dag? Och dessutom ska alla barnets vänner, bekanta och anhöriga se bilden. Lugn, här kommer några tips för att göra det så lätt som möjligt när du väljer bild till ditt barns studentskylt!

Här finns bra sätt att köpa studentskylt!

Rota igenom barndomsminnen för bilder

Först och främst så har du som förälder antagligen ett begränsat antal bilder i åtanke inför studentskylten. Alla har nämligen ett par eller några stycken favoritbilder från sitt barns uppväxt. De kan representera olika åldrar eller stadier av barndomen, eller vara kopplade till olika händelser eller resor. De här bilderna utgör ditt urval.

Var noga med kvaliteten på studentskylt

Nästa steg är att sortera bort de bilder som helt enkelt inte håller kvalitén för bilden på en studentskylt. Helst ska det gå att urskilja vem det är på bilden minst 20-30 meter ifrån, så att både studenten själv och anhöriga lätt kan lokalisera skylten på studentdagen. Tänk på att det sannolikt kommer finnas hundratals liknande skyltar på plats i folkmassan och att bilden är vad som utmärker din skylt allra mest från andra skyltar. Därför bör du välja en bild där fokus är på ansiktet, med ansiktet riktat in i kameran. Bilden ska gärna ha klara och tydliga kontraster och konturer, och mängden pixlar bör klara av den uppförstoring av bilden som en studentskylt kräver.

Många väljer ofta en bild av sitt barn från den tidiga barndomen. Här går man en fin balansgång mellan att välja en bild som är rolig och söt och lagom pinsam för studenten själv. Värt att ta i beaktning är att ett stort antal människor, inklusive familj och vänner, kommer att se bilden, att bilden kommer vara förstorad och att ditt barn troligtvis kommer att vilja spara sin studentskylt som ett minne.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.