Golv

Golvslipning gör susen inför försäljningen

Golvslipning gör susen inför försäljningen

Att slipa golven inför en försäljning kan vara skillnaden mellan en dålig eller en lyckad försäljning. Golv med hundra år på nacken blir slitna, men det fixar du enkelt genom en golvslipning innan spekulanterna trillar in.

De flesta människor som prospekterar på att köpa en sekelskifteslägenhet har ofta en ganska tydlig bild av vad dem är ute efter. Det finns ofta några karaktärsdrag som återkommer som viktiga när man letar efter drömlyan. Takhöjd och vackra trägolv är två av de mest klassiska karaktärsdragen. Trägolvet i en sekelskiftesbostad är exakt just så gammalt, ca 100 år. Golvet har sett både det ena och det andra när det kommer till slitage. Det dagliga slitaget består av till exempel matt lack som är orsakat av dammsugning och städning som också skapar repor. Det är väldigt svårt att undvika det här slitaget, det hör till. Andra former av slitage kan vara märken av skoklackar, tappade föremål och fläckar som har trängt in djup i träet. Men hundra år av användning visar sig ofta på något sätt. Fördelen med trägolv är att det går att göra det fint igen till skillnad från många andra typer av golv. Om man ser till att få en golvslipning och sedan lackar golvet så är det som om någon har lagt in ett splitternytt golv och helt plötsligt är hundra år av slitage puts veck. Det viktigaste verktyget vid en sådan åtgärd är givetvis en golvslipmaskin. Dessa går att hyra och man kan utföra arbetet själv eller så kan man anlita någon som har en maskin och som kan göra arbetet åt en.

Golvslipning inför försäljningen

Att renovera sina trägolv med en golvslipning innan en försäljning kan vara skillnaden mellan en lyckad eller dålig försäljning. Det behöver inte vara dyrt, beroende på hur slitet golvet är så kan arbetet gå olika fort, och när det är färdigt så är skillnaden enorm! Så enkelt kan du förbättra möjligheterna att få din lägenhet såld till ett så pass bra pris som möjligt. Det är trots allt en av de viktiga komponenterna som köpare kollar efter och faller för när de beslutar om de ska lägga ett bud eller inte.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.