Bastu

Hälsofördelar med infraröd bastu är många

Hälsofördelar med infraröd bastu är många

Många användare vittnar om flera hälsofördelar med infraröd bastu. En infraröd bastu fungerar som en vanlig bastu men den värmer ännu mer på djupet i vävnaderna, så många av de hälsfördelar med infraröd bastu beror alltså på den djupgående värmen. Några hälsofördelar med infraröd bastu är minskad stress, minskade sömnsvårigheter, bättre hud, mindre sjukdomar och viktnedgång.

En av hälsofördelarna med infraröd bastu som många inte tänker på är vilken effekt själva avkopplingen har för både kropp och sinne. När man bastar så slappnar musklerna av och stressnivåerna minskar. Avkoppling är en nyckelfaktor för att få bra och stress kan ha många negativa effekter både kortsiktigt och långsiktigt. Många som upplever sömnsvårigheter vittnar om att infraröd bastu hjälper dem att sova bättre och även personer som lider av stress eller utmattning har blivit hjälpta av att bada infraröd bastu. En av de hälsofördelar med infraröd bastu är minskad stress och ökat välbefinnande.

En av alla hälsofördelar med infraröd bastu – stärkt immunförsvar

En av alla hälsofördelar med infraröd bastu är stärkt immunförsvar. När kroppen ska bekämpa en infektion så gör den det genom att höja temperaturen med hjälp av feber. Många virus och bakterier trivs inge vidare i värme. När man bastar så svettas man och kroppen rensas på slaggprodukter. Detta gäller inte minst för människans största organ huden. Därför kan man säga att värmen i en infraröd bastu kan stärka immunförsvaret.

Vanligt förekommande hälsofördelar med infraröd bastu:

  • Lyster i huden

Om du har besvär med huden som till exempel acne eller liknande så upplever många att regelbundna bastubad kan lindra dessa besvär. Detta beror på att värmen i en bastu ger ökad blodcirkulation – en nyckelfaktor för fin hy. När huden svettas så transporteras smuts och slaggprodukter ut och porerna öppnas. Huden rensas och kommer att få en fräsch lyster efter en bastu.

  • Viktnedgång

Eftersom värme ökar blodcirkulationen i kroppen och gör att man börjar svettas så innebär detta att ämnesomsättningen ökar. Denna process när kroppen försöker kyla ner sig påminner om när man tränar och börjar svettas. Att svettas kostar i kalorier, en bastu i en infraröd bastu kan kosta 300-800 kcal beroende på svettproduktion.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.