Blogg

Skönhetsklinik i Göteborg kan förbättra din hy

Botox, fillers och Profhilo är några exempel på skönhetsbehandlingar som ges genom injektioner. Det hela sker lämpligast hos en välrenommerad skönhetsklinik i Göteborg. Dessa olika metoder är minimalt invasiva och kräver alltså inte kirurgi av något slag. Men utöver denna gemensamma egenskap skiljer sig metoderna åt på flera punkter.

I denna artikel går vi igenom det urval av behandlingar som vanligtvis erbjuds på skönhetskliniker i Sverige. Vi dyker även på djupet i några av de mest populära behandlingarna och berättar hur dessa skiljer sig åt!

Vanliga behandlingar på en skönhetsklinik i Göteborg

En skönhetsklinik i Göteborg kan ofta erbjuda dig ett brett urval av behandlingar. Några exempel på populära sådana är:

  • Botox
  • Fillers
  • Profhilo
  • Ögonlocksplastik
  • Ansiktsbehandlingar

Här kommer vi dock att fokusera på de tre första, nämligen de behandlingar som på olika sätt gör huden i ditt ansikte lite slätare. Nedan kan du läsa dig till hur de olika metoderna skiljer sig åt!

Så skiljer sig de olika behandlingarna åt

Botox innehåller ett toxin som utvinns från en bakterie. Toxinet får musklerna att “frysa”. Genom att åstadkomma denna effekt kan behandlingen minska förekomsten av rynkor och linjer i ansiktet. Dessa orsakas bland annat av de ansiktsuttryck som vi dagligen gör mer eller mindre omedvetet. Men om du vill ha en slät och fin hy behöver du alltså råda bot på dessa linjer och rynkor.

Fillers innehåller istället ingredienser som fyller ut de områden som har förtunnats till följd av åldrande. Denna behandling används därför flitigt på kinder, läppar och i området runt munnen.

På senare år har det även kommit en ny sorts behandling som går under varumärkesnamnet Profhilo. Den innehåller en hyaluronsyra som injiceras ytligt, precis under huden. Därifrån sprider den sig snabbt och reagerar sedan med din vävnad. Reaktionen ökar fukthalten och åstadkommer en effekt som ofta varar i uppemot ett halvår eller längre.

Det finns såklart kostnader och risker förenade med alla dessa behandlingar. Dessutom är det viktigt att du som patient har rimliga förväntningar på vad de kan göra för just dig. Därför bör du konsultera din lokala skönhetsklinik i Göteborg för att få mer information om detta!

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.