Hudvård

Sätt ihop din egen hudvårdsrutin från SkinCeuticals

Sätt ihop din egen hudvårdsrutin från SkinCeuticals

En god hudvårdsrutin är inte bara bra för din hy utan även bra ur ett avslappningsperspektiv då det är en stund för avkoppling och njutning i vardagen. Vilka är då de grundläggande delarna som bör finnas i en hudvårdsrutin från SkinCeuticals?

SkinCeuticals filosofi

SkinCeuticals har en filosofi som grundar sig i de tre orden förebygga, skydda och korrigera. Det är en bra tanke som man kan tillämpa i sin egen hudvårdsrutin.

Förebygga gör man till exempel genom att i sin hudvårdsrutin använda sig av en produkt som återfuktar då fukt förebygger ålderstecken.

Skydda gör man genom att använda produkter som till exempel har UV-skydd, då solens strålar kan ge pigmentfläckar.

Korrigera gör man genom att använda sig av produkter som exfolierar och innehåller ingredienser som återskapar hudens naturliga skick.

Din rengöringsrutin

  • Rengöring

SkinCeuticals har flera rengöringsprodukter, välj en som passar för din hy. Något som dock är viktigt för de allra flesta är att välja en rengöring som exfoliera huden och tar bort döda hudceller samt smuts från till exempel smink. Rengöringen av ansiktet ska lämna huden skyddad, mjuk och återfuktad.

  • Serum

Välj ett serum som passar din hudtyp och som fokuserar på dina problemområden. SkinCeuticals har till exempel både serum som ger extra fukt till torr hy och serum som exfolierar och därmed är bra för personer som har problem med finnar och acne och serum som slätar till och fyller ut huden och därmed ska kunna minska små fina linjer i huden.

Ett serum används innan du applicerar din dag- eller nattkräm och verkar än djupare, ett serum kan göra så att hela din hudvårdsrutin kommer till sin fulla rätt.

  • Ansiktskräm

Även här ska du tänka på att välja en produkt som passar din hudtyp. Gemensamt är att en ansiktskräm bör återfukta och skydda huden. SkinCeuticals bästsäljande ansiktskräm är SkinCeuticals Daily Moisture, en fuktgivande ansiktskräm som balanserar hudens fuktbalans, skyddar mot externa miljöfaktorer samt har en rengörande effekt. Den passar för normal, kombinerad och fet hy.

Dessa tre komponenter är ett bra riktlinje när det kommer till en komplett hudvårdsrutin. Är man mer intresserad av hudvård finns såklart en uppsjö av produkter som kan verka än djupare och effektivare på huden. Men grunden är som sagt med ledorden förebygga, skydda och korrigera att rengöra och återfukta huden.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.