Hus och hem

En populär typ av handduk – hamam

Du kanske har hört talas om den populära turkiska handduk hamam som skördar framgångar över hela världen? Om du inte har hört talas om den, kommer du här att kunna läsa om varför den blivit så populär och varför den har så många fördelar jämfört med andra typer av handdukar. Du hittar dessa handdukar på många olika inköpsställen.

Den är snabbtorkande och tålig

En handduk hamam är tunn och tillverkad i mjuk bomull. Eftersom den är så tunn kan det ge upphov till en tanke om att den inte är effektiv. Men det är den verkligen! Den är dessutom snabbtorkande och tålig. Den passar därför perfekt på till exempel stranden där det är en fördel om den torkar snabbt och har en bra uppsugningsförmåga. Den klarar även att tvättas om och om igen, vilket även det passar bra när du vill tvätta handduken efter en lång dag på stranden. Sanden kommer inte heller att fastna i eller på handduken, vilket i sig är en stor fördel så du slipper ta med dig hela stranden hem.

Den har många olika användningsområden

Förutom att en handduk hamam är en handduk med alla dess användningsområden, finns det till och med fler platser och situationer som denna handduk passar alldeles ypperligt på. Eftersom den är så pass snygg, kan du med lätthet bära den på dig, till exempel som en sjal, sarong eller pläd i sommarkvällen. Den passar även utmärkt som picknickfilt, duk eller överkast på sängen. Handduken är oftast större än en vanlig badhandduk men väger väldigt lite, vilket gör att den passar bra att ha med sig på resor eller träning. Handduk hamam är även perfekt som spa-handduk.

Den är perfekt som present

Eftersom en handduk hamam har blivit så trendig och rönt sådana framgångar, passar den perfekt att ge bort som gåva. Den kommer ofta i många olika färger, och har även fransar i kanterna. En handduk hamam är därför riktigt, riktigt snygg. Detta gör också att användningsområdena ökar eftersom den inte ser ut som en vanlig klassisk handduk i frotté. Den som får en handduk hamam blir sannolikt väldigt glad.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.