Tänder

Så tar du hand om dina tandimplantat

Så tar du hand om dina tandimplantat

Tänder kräver noggrann rengöring och skötsel för att inte skadas, och detsamma gäller för den som gjort tandimplantat. Sköter man inte om sina nya tänder kan man drabbas av både infektioner och tandsjukdomar och den dyra investeringen kommer inte längre fylla sin funktion. Skötsel av tandimplantat ska göras dagligen och man ska även fortsätta besöka sin tandläkare för regelbundna kontroller, har du till exempel ont så vänta inte kontakt en specialist som du hittar på tandimplantatstockholm.nu.

Rengöring varje dag

Skötsel av tandimplantat är likvärdigt med hur man sköter om sina vanliga tänder, det vill säga med tandborste och tandkräm minst två gånger varje dag. Dessutom bör man använda tandtråd, gärna en gång om dagen men åtminstone ett par gånger i veckan.

Det kan även vara bra att använda sig av en mellanrumsborste för att komma åt ordentligt.

Implantaten kan inte drabbas av karies som vanliga tänder men däremot kommer bakterier fortsätta samlas i munnen och det kan leda till skador och infektioner i tandköttet. I värsta fall drabbas man av tandlossning och implantaten riskerar att falla ur.

Undvik rökning

Är rökning en av orsakerna till att man fått dåliga tänder och man istället valt att skaffa tandimplantat bör man överväga att sluta helt och hållet. Rökning påverkar inte bara tänderna utan även käkbenet, och även det kan leda till att bakterier samlas i tandfickorna runt implantaten. Allmänt dålig munhälsa på grund av just rökning är inte ovanligt och om man har problem att sluta så finns det hjälp att få på flera olika sätt.

Gå till tandläkare regelbundet

En annan viktig del när del gäller skötsel av tandimplantat är att fortsätta att besöka tandläkare och tandhygienist regelbundet. På så vis kan eventuella problem upptäckas i ett tidigt skede för att dessutom snabbt kunna åtgärdas, och du kan få tips och råd på vad du kan förbättra på egen hand. Kanske behöver du en speciell tandborste eller något annat som håller bakterier borta för att du ska kunna upprätthålla en god munhälsa.

Att slarva med skötsel av sina tandimplantat kan leda till likvärdiga problem som man haft innan man skaffade dom, och även implantaten kan riskera att ramla ur eller ta skada. Rengöring och en god munhygien är viktigt oavsett vilken typ av tänder man har, eftersom det allra viktigaste är att undvika bakterier som kan orsaka infektioner och sjukdomar i tandköttet.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.