Hus och hem

Hårförlängningar – skapa vackra frisyrer

Drömmer du om ett långt, svallande och tjockt hår? Många av oss kan inte få sådär midjelångt hår men det finns som tur är en lösning, hårförläningar. Det finns många olika sätt att utföra hårförlängningar på, både mer permanenta och kortvariga lösningar. För dig som vill ha ett autentiskt och hållbart resultat finns särskilda keratinbehandlingar där man limmar fast hårslingor i rötterna på ditt eget hår. Detta är en hårförlängning som ser väldigt äkta ut och som går att få i tjockare eller tunnare utförande, samt i olika längder.

Clip-ons

För dig som vill kunna variera din frisyr från ena dagen till den andra kan det vara bättre att satsa på clip-ons, hårslingor som du fäster i håret själv med hjälp av särskilda spännen. Det kan krävas lite övning för att få clip-onsen att sitta fast ordentligt och rakt samt inte synas. Men det finns många bra videor som visar exakt hur man ska göra. Clip-ons finns både i billigare utföranden och dyrare varianter. De billiga hårförläningarna brukar vara gjorda i syntethår, något som inte ser lika äkta ut medan de dyrare alternativen ofta är gjort av äkta hår.

Inflätat löshår

Det finns ytterligare alternativ av hårförlängningar, bland annat ett sätt där man syr in löshåret i det egna håret. Det kanske låter lite konstigt, hur gör man? Först gör man en tight och liten fläta i håret där man sedan fäster löshåret slinga för slinga genom att sy in det i flätan. Detta sätt tar lite tid men är skonsamt mot ditt riktiga hår då inga kemikalier används. Det gäller dock att vara noggrann med tvättningen av håret, särskilt att skölja ur flätan så att det inte fastnar några rester av schampo eller balsam. För att löshåret skall hållas fint och se bra ut, är det viktigt att man vårdar håret rätt. Även när håret tas ur det riktiga håret, måste man se till att borsta och behandla håret på rätt sätt. Fråga din frisör eller stylist som hjälper dig med ditt löshår för att få reda på de bästa skötselråden för just ditt löshår.

© 2024 Träning för bättre vardag | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.